REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kousky na pivu s pasírovanou omáčkou z kořeněné zeleniny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle orestované kostky vepřového plecka, podušené doměka na cibuli a kořenové zelenině, podlité vodou nebo vývarem a pivem. Servírované s propasírovanou omáčkou zahuštěnou chlebovou strouhankou.


Ingredience:
500 gvepřové plece
200 gkořenové zeleniny - petržele a celeru
200 mlvody nebo vývaru
200 mlsvětlého piva
5 kskuliček nového koření
5 kskuliček černého pepře
1 ksvětší cibule
1 ksmrkve
2 lžícesádla
1 lžícechlebové strouhanky
1 lžícerajského protlaku
1 lžícecitronové šťávy
1 lžícemásla
1 lžičkamletého sušeného zázvoru
1 lžičkastrouhané citronové kůry
drcený pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a okořeníme. Rozpálíme sádlo a maso zprudka restujeme ze všech stran
2. Vyjmeme a do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu, chvilku restujeme, přidáme pepř a nové koření, rajský protlak, cukr, citronovou kůru a opět zarestujeme
3. Vrátíme maso a podlijeme pivem, necháme zčásti odpařit a přidáme vodu, pod pokličkou, za občasného míchání, dusíme do měkka, podle potřeby podlijeme vodou
4. Je-li maso měkké, vyjmeme ho a omáčku propasírujeme, přidáme chlebovou strouhanku (na jemno nastrouháme trochu tvrdého chleba), podle potřeby dosolíme a dochutíme citronovou šťávou
5. Na závěr pro zjemnění přidáme máslo, vrátíme maso, prohřejeme a můžeme podávat.

Doporučení:

Chceme-li omáčku jemnou, pak ji ještě ponorným mixérem promixujeme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy