REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety v jablečné marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kotlety marinované v jablečném džusu a dalších ingrediencích, okapané, grilované na roštu venkovního grilu. Recept podle Zdeňka Pohlreicha z pořadu „Šéf na grilu“.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvelké, silnější vepřové kotlety
pepř
sůl
Na marinádu:
60 mljablečného džusu
60 mlsójové omáčky
30 gtmavého (třtinového) cukru
1/2 ksmalé cibule
nejlépe čerstvě namletý černý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety osolíme a okořeníme pepřem, raději je ani nenaklepáváme
2. V misce smícháme jablečný džus, se sójovou omáčku, nadrobno nasekanou cibuli a cukrem, vše dobře promícháme
3. Kotlety naložte do marinády a necháme v lednici nejméně 2 hodiny marinovat, ideálně však přes noc
4. Rošt grilu promastíme pomocí kůže ze slaniny, gril rozehřejeme
5. Maso před grilováním vyndáme z marinády a nechte důkladně okapat, kotlety grilujeme na přímém žáru 10-12 minut, během grilování je jednou otočíme
6. Hotové kotlety sundejte z grilu a necháme 3 minuty odpočívat, poté ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy