REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety na rožni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na grilu opečené vepřové kotlety servírované s čerstvou zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety s kostí
2 lžíceplnotučné hořčice
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
sůl
Příloha:
4 ksrajčat
2 kspaprikové lusky

Postup:

1. Vepřové kotlety lehce naklepeme, maso od kosti asi do poloviny odřízneme, po obvodu nakrojíme, osolíme, opepříme, posypeme mletou sladkou paprikou, potřeme hořčicí a necháme odležet
2. Odleželé maso pečeme na roštu po obou stranách doměkka
3. Hotové kotlety podáváme obložené nakrájenými paprikami a rajčaty.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou uvařené brambory a tatarská omáčka nebo čerstvý chléb.

Poznámka:

Takto upravené maso připravujeme pouze na roštu, na pánvičce nebo na rakletu by se hořčice k povrchu připalovala. V nouzi můžete hořčici, těsně před grilováním, utřít ubrouskem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy