REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kostky na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V hrnci podušené kostky vepřového pěkně na cibuli a houbách, zalité vývarem z kostí. Pokrm ochucený majoránkou, česnekem, pepřem a solí.


Ingredience:
750 gvepřového plecka
250 gčerstvých hub (hřibovité)
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 lvývaru z kostí
hladká mouka
majoránka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, lehce osolíme, opepříme
2. Houby očistíme, nakrájíme na kostky
3. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kostky masa a opečeme ze všech stran, podlijeme částí vývarem a dusíme pod pokličkou za občasného míchání a podlévání 30 minut
4. Přidáme nakrájené houby, utřený česnek, majoránku a dusíme dalších 15 minut
5. Na závěr zaprášíme lehce moukou, případně přisolíme, připepříme a krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy