REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kostky na celeru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křehké kousky krkovičky naložené v oleji, restované na špeku a celeru, podušené a nakonec zjemněné kouskem másla.


Ingredience:
400 gvepřové krkovice b.k.
300 gceleru
50 gšpeku
5 ksstroužku česneku
1 kscibule
2 lžícesádla
2 lžícemásla
1 lžíceoleje
vývar nebo voda na podlévání
čerstvě drcený pepř
instantní jíška
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky 3×3 cm, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici
2. Do hrnce dáme na kostičky nakrájený špek a necháme vyškvařit
3. Přidáme maso a zarestujeme
4. Přidáme cibuli a celer, to vše nakrájené na kostičky
5. Osolíme dle chuti a 10 minut vše restujeme
6. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka
7. Zahustíme zátřepkou nebo lžící hotové jíšky
8. Na zjemnění přidáme máslo.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem, rýží nebo brambory. Místo instantní jíšky můžeme použít zátřepku z 1 lžíce hladké mouky a trochy vody.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy