REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová žebra na italský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept z italské kuchyně na vepřová žebírka, ovšem podobně se v Itálii připravují i žebra jehněčí.


Ingredience:
1500 gvepřových žebírek
500 grajčat
3 dlčerveného vína
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
čerstvá bazalka
olivový olej
rozmarýn
oregano
pepř
sůl

Postup:
  1. Žebra potřeme nadrceným česnekem, osolíme, opepříme
  2. Na olivovém oleji zpěníme v pekáči nakrájenou cibuli, přidáme žebra, opečeme ze všech stran
  3. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme k  žebrům, okořeníme sušeným rozmarýnem, tymiánem, solí, pepřem
  4. Podlijeme trochou vína, vložíme do trouby a zvolna pečeme, za občasného podlévání vínem
  5. Když jsou žebra měkká, odlupují se od kosti, vmícháme do šťávy nasekanou bazalku.
Doporučení:

Takto upečená žebra podáváme například s těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy