REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová žebírka na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tuku opečená žebírka, servírovaná s brambory podušenými na cibulovém základě.


Ingredience:
600 gvepřových žebírek
500 gbrambor
50 gsádla
40 gslaniny
1 ksvětší cibule
4 lžičkynasekané petrželky
1 lžičkamleté sladké papriky
mletý pepř
koření vegeta
sůl
horká voda nebo vývar

Postup:

1. Asi na polovině dávky rozehřátého sádla a na kostičky nakrájené a rozškvařené slanině lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli 2. Zalijeme horkou vodou nebo vývarem
3. Přidáme na hranolky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, okořeníme vegetou, lehce zamícháme a dusíme doměkka
4. Před dodušením poprášíme povrch mletou sladkou paprikou
5. Nasekáme vepřová žebra, odřízneme dvě třetiny kosti, mírně naklepeme a po obvodu na několika místech nařízneme
6. Maso osolíme, opeříme, poprášíme hladkou moukou a na zbytku sádla dočervena opečeme
7. Brambory upravíme na talíři, navrch dáme opečená žebírka a hojně posypeme petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy