REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřový bůček plněný na nudličky nastrouhanými jablky a na kousky nakrájenými švestkami, stočený do rolády, pečený v troubě doměkka.


Ingredience:
3800 gvepřového bůčku bez kostí a kůže
250 gzakysané smetany
200 mlvývaru
2 lžičkysolamylu
4 lžíceoleje
10 ksšvestek
3 ksjablek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřový bůček rozkrojíme na velký plát, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme, očištěná jablka zbavená jádřince nakrájíme na nudličky, omyté, osušené švestky vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky
2. Připravené ovoce promícháme, rozložíme na masový plát, stočíme do rolády a převážeme provázkem
3. Roládu zprudka opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme vývarem, přiklopíme, pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut, pak odklopíme a dopečeme doměkka za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem
4. Měkkou roládu vyndáme, nakrájíme na plátky, do výpeku přilijeme smetanu smíchanou se solamylem, krátce povaříme, ochutíme solí, vrátí zpět maso a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s různě upravenými bramborami nebo vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy