REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka s česnekovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zde je recept na panenku zprudka opečenou na pánvi, aby se maso pěkně zatáhlo, pak dopečenou v troubě, servírovanou nakrájenou na plátky spolu s tmavou omáčkou vonící po česneku. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové panenky v celku
4 ksstroužky česneku
1 dlzakysané smetany
1 dlsilného vývaru
2 lžícecukru
snítka rozmarýnu
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso osolte a posypejte nadrobno nakrájeným rozmarýnem
2. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej, maso zrudka opečte, trochu ho občas přitlačte, aby se pěkně orestovalo
3. Pak dejte do trouby na 160 °C a pečte asi 12 min
4. Ve vyšším kastrolku rozehřejte cukr, když se vytvoří karamel, přidejte vyloupané stroužky česneku, dobře ho orestujte a obalte v karamelu, pak přilijte smetanu a lehce osolte, provářejte asi 20 minut, během vaření přilévejte vývar a vždy dobře promíchejte, omáčka by měla krásně zhoustnout
5. Nakonec vymixujte ponorným mixérem dohladka
6. Maso vyjměte z trouby, zabalte na chvíli do alobalu a nechte odpočinout, šťávu, kterou pustí, přilijte do omáčky, podávejte s omáčkou.

Doporučení:

Svělou přílohou jsou třeba kapustičky uvařené na skus a orestované spolus cibulkou a slaninkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy