REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta prokládaná zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso pečené s klobásou, slaninou, zelím a kysanou smetanou.


Ingredience:
550 gvepřové kýty
250 ganglické slaniny
250 gpaprikové klobásy
150 gsádla
150 gcibule
1 ksstroužku česneku
1 1/4 kgkysaného zelí
0,5 lkysané smetany
mletou papriku
sůl

Postup:

1. Kysané zelí uvaříme doměkka
2. Na polovině sádla zpěníme na drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, přidáme na hrubo pomletou vepřovou kýtu a krátce podusíme
3. Zvlášť opečeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na kolečka nakrájenou klobásu
4. Pekáč vymažeme zbylým sádlem, dáme vrstvu uvařeného zelí (musí mít jen málo šťávy), poklademe vrstvou slaniny s klobásou, pak zase vrstvu zelí, zalijeme trochou smetany, mírně osolíme a posypeme mletou paprikou
5. Pak dáme vrstvu dušeného masa, zase zelí, zalijeme smetanou, mírně osolíme a posypeme mletou paprikou
6. Tak prokládáme vrstvy, až je pekáč plný
7. Poslední vrstvou musí být zelí 8. Naplněný pekáč polijeme zbytkem kysané smetany, dáme do trouby a pečeme asi 45 minut.

Doporučení:

– Podáváme nejlépe s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy