REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta po myslivecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta dušená doměkka se zeleninou, kořením a vínem, s omáčkou ze zeleniny i smetany


Ingredience:
600 gvepřové kýty
60 gslaniny
30 ghladké mouky
100 mlčerveného vína
200 mlzakysané smetany
500 mlvývaru
2 lžícecukru
2 lžícemásla
5 kskuliček černého pepře
2 kskuličky jalovce
2 kskuličky nového koření
2 kskarotky
1 ksbobkového listu
1 ksvětší petržele
1 kscibule
1 kscitronu
1/4 ksceleru
sůl

Postup:

1. Očištěnou kýtu omyjeme, osušíme, osolíme, slaninu nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli nadrobno a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky
2. Na rozehřátém másle rozškvaříme slaninu, zpěníme na ni nakrájenou cibuli, přidáme polovinu nakrájené zeleniny, maso, které ze všech stran opečeme, přilijeme víno, polovinu vývaru, přidáme všechno koření a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka (asi 60 minu)
3. Měkké maso vyndáme, nakrájíme na plátky, výpek se zeleninou vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, zalijeme zbylým vývarem, necháme 15 minut povařit, pak přecedíme, omáčku přelijeme do druhého hrnce, přidáme zbylou zeleninu a vaříme 10 minut
4. Nakonec do omáčky vlijeme smetanu, ještě 5 minut povaříme, dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou, vrátíme zpět maso a již jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy