REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta plněná masovou fáší se sýrem, lehký bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané řízky z vepřové kýty potřené hořčicí, obložené masovou fáší nastavenou sýrem, zamotané do tvaru závitků, upečené v troubě podlité vývarem, servírované s lehkým bramborovým salátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksřízky z kýty
2 ksstroužky česneku
1 ksžemle
200 gmleté plece
150 gsýra holandského typu
50 gmásla
muškátový oříšek
vývar
pepř
sůl
Na bramborový salát:
300 gbrambor uvařených ve slupce
2 kskyselé okurky
1 kscibule
2 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícedijonské hořčice
1 malá plechovkasterilovaného hrášku
worchester
cukr
pepř
sůl

Postup:
  1. Mleté maso důkladně propracujeme s trochou ledové vody, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, muškát, nastrouhaný sýr a v mléce namočenou žemli
  2. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme slabě hořčicí a poklademe fáší
  3. Vytvoříme závitky, které vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, vývar a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, přikryté, asi tři čtvrtě hodiny do měkka
  4. Vývar nakonec zredukujeme, zaprášíme moukou a provaříme.

Příprava salátu:

  1. Brambory oloupeme, smícháme jse s cibulí, kterou jsme si nakrájeli, hráškem, kyselou okurkou a nakonec dresinkem z oleje, cukru, soli, pepře, worchesteru a hořčice
  2. Vznikne emulze, kterou vmícháme do salátu
  3. Salát ještě dochutíme soí, promícháme a necháme v lednici čtyři hodiny odpočinout.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy