REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kapsa se žampióny

Vepřová kýta plněná žampióny, špenátem a anglickou slaninou.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
150 ganglické slaniny
120 gšpenátových listů
120 gžampiónů
200 mlmasového vývaru (masoxu)
2 ksvajec
4 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu zbavíme tučnější části, omyjeme, osušíme
2. Rozkrojíme na dva plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme
3. Na troše oleje orestujeme na tenké kousky nakrájené žampióny, špenátové listy spaříme, přecedíme a nakrájíme nadrobno
5. Do misky dáme orestované, tenké plátky žampionů, na drobno nakrájené špenátové listy, na menší kostičky nakrájenou libovou anglickou slaninu, rozklepaná vejce a vše dobře promícháme
6. Směs rozetřeme na polovinu plátu a druhou polovinou ji přiklopíme, spojíme párátky nebo jehlami
7. Na rozpáleném oleji zprudka na mírném ohni po obou stranách kapsu orestujeme (asi 6 minut)
8. Pak přendáme do pekáčku, podlijeme polovinou masového vývaru a za občasného přelévání výpekem a podlévání zbytkem vývaru pečeme do změknutí (asi 40 minut).

Doporučení:

– Podáváme např. s vařenými bramborami a čerstvou zeleninovou přílohou.

Poznámka:

– Před podáváním z kapsy vytáhneme párátka nebo jehly.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy