Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kapsa se šunkou

Vepřová kýta se šunkou, eidamem a broskví.

Ingredience:
600 gvepřové kýty
150 gšunky
120 gsýru Eidam
120 gkompotových broskví
200 mlmasového vývaru (masox)
4 lžíceoleje
3 ksvajec
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, omyjeme, osušíme
2. Rozkrájíme na plát, mírně naklepeme, osolíme a opepříme
3. Do misky dáme nastrouhaný eidam, na malé kostičky šunku, na menší kousky kompotové broskve, rozklepnutá vejce a dobře promícháme
4. Směs rozetřeme na polovinu plátu a druhou polovinou ji přiklopíme
5. Spojíme párátky nebo jehlami
6. Na rozpáleném tuku zprudka na mírném ohni po obou stranách orestujeme (asi 6 minut)
7. Pak přendáme do pekáčku, podlijeme polovinou masového vývaru a za občasného přelévání výpekem a podlévání druhou polovinou vývaru pečeme doměkka (asi 40 minut).

Doporučení:

– Podáváme např. s vařenými bramborami.

Poznámka:

– Z hotové kapsy před podáváním odstraníme párátka (jehly).


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy