Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kapsa s hráškem

Vepřová kýta plněná anglickou slaninou, hráškem a mrkví .

Ingredience:
600 gvepřové kýty
150 ganglické slaniny
100 gsterilovaného hrášku
100 gsterilované mrkve
40 gčervené papriky
4 lžíceoleje
3 ksvajec
200 mlmasového vývaru (masox)
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, opereme, osušíme
2. Rozkrojíme na plát, mírně naklepeme, osolíme a opepříme
3. Do misky dáme sterilovaný hrášek, sterilovanou mrkev, na nudličky nakrájenou papriku, na menší kostičky libovou anglickou slaninu, rozklepeme vajíčka a vše dobře promícháme. 4. Směs rozetřeme na polovinu plátku a druhou polovinou ji překlopíme
5. Spojíme párátky nebo jehlou
6. Na rozpáleném oleji po obou stranách orestujeme asi 6 minut
7. Orestované maso dáme do pekáčku, podlijeme polovinou masového vývaru
8. Za občasného přelévání výpekem a podlévání zbytkem vývaru pečeme doměkka (asi 40 minut).

Doporučení:

– Podáváme např. s opékanými bramborami a zeleninovou přílohou.

Poznámka:

– Z hotové kapsy před podáváním odstraníme párátka.


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy