REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kapsa s anglickou slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta plněná brokolicí, anglickou slaninou, mrkví a cibulí.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
150 gbrokolice
150 ganglické slaniny
80 gsterilované mrkve
4 lžíceoleje
200 mlmasového vývaru (masox)
3 ksvajec
1 ksmenší cibule
mletý černý pepř
hořčice
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, omyjeme, osušíme
2. Rozkrojíme na velký plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a jednu stranu potřeme hořčicí
3. Do misky dáme sterilovanou mrkev, uvařenou brokolici na menší kousky nakrájenou, na drobno pokrájenou cibuli, na malé kousky libovou anglickou slaninu, přidáme rozklepnutá vajíčka a vše dobře promícháme
4. Směs rozetřeme na polovinu plátu a druhou polovinou ji přiklopíme
5. Spojíme párátky nebo jehlami
6. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na mírném ohni po obou stranách asi 6 minut
7. Předěláme do pekáčku, přilijeme polovinu horkého masového vývaru a za občasnéhopřelévání výpekem a podlévání zbylým vývarem pečeme do změknutí(asi 40 minut).

Doporučení:

– Podáváme např. s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.

Poznámka:

– Z hotové kapsy před podáváním párátka (jehly) vyndáme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy