REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Věnečky z ovesných vloček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené sladké věnečky z opražených vloček, cukru, tuku a vejce, zdobené mandlemi.


Ingredience:
120 gopražených ovesných vloček
70 gtuku
70 gnasekaných mandlí
40 gcukru
1 ksvejce
špetka soli

Postup:

1. Opražené ovesné vločky rozmixujeme a nasypeme do mísy
2. Přidáme cukr, změklý tuk nakrájený na menší kousky, půlku rozšlehaného vejce, špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet
3. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný 2 mm a vykrojíme z něho formičkou kolečka, ve kterých ještě menší formičkou vykrojíme kulatý střed
4. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme zbylou půlkou vejce rozšlehanou s 1 lžičkou vody a posypeme na drobno nasekanými mandlemi
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme dorůžova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy