REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce v bylinkové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená natvrdo a přelitá omáčkou ze smetany, jogurtu, majonézy a bylinek.


Ingredience:
8 ksvajec
2 kssterilovaných okurek
1 kscibule
2 dlbílého jogurtu
1 dlsmetany
4 lžícemajonézy
citrónová šťáva
petrželka
bazalka
rozmarýn
kopr
pepř
sůl

Postup:

1. Vejce vložíme do vroucí vody, 8 minut povaříme, přelijeme studenou vodou a oloupeme
2. Vychlazenou smetanu rozmícháme s jogurtem a majonézou a osolíme
3. Cibuli oloupeme a spolu s okurky nakrájíme na kostičky, dáme do salátové mísy a zalijeme připravenou smetanovou omáčkou
4. Potom přidáme na jemno nakrájené bylinky (část si dáme bokem na dozdobení), citrónovou šťávu, pepř a podle chuti osolíme
5. Vejce rozpůlíme, rozdělíme půlky na talíře a zalijeme bylinkovou omáčkou
6. Dozdobíme nasekanými bylinkami.

Doporučení:

Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy