REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce s pažitkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená vajíčka s omáčkou ze strouhaných vajec, bílého jogurtu a nasekané pažitky, ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem. Lehký předkrm nebo večeře.


Ingredience:
8 ksvajec
150 gbílého jogurtu
4 lžícenasekané pažitky
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Vejce uvaříme na tvrdo necháme a vychladnout
2. Pak je oloupeme, 4 uvařená vejce odložíme stranou, 4 vejce jemně nastrouháme
3. Nastrouhaná vejce promícháme s bílým jogurtem a nasekanou pažitkou
4. Ochutíme citronovou šťávou, solí i pepřem a důkladně promícháme
5. Omáčku nalijeme na talířky, doprostřed vložíme rozkrojené vejce a posypeme pažitkou.

Doporučení:

Podáváme s pečivem jako lehkou večeři nebo předkrm.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy