REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vegeteriánské burgery

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Burgery z cizrny, česneku, koření a mouky obalené ve slunečnicových semínkách, upečené dozlatova, podávané v housce se špenátem, rajčaty a tvarohovými tzatziki.


Ingredience:
400 gplechovky nakládané cizrny
55 gslunečnicových semínek
1 ksstroužku česneku
1 lžíčkamletého kmínu
1 lžičkamletého koriandru
1/2 lžičkychilli
2 lžícehladké mouky
velká hrst nasekné hladkolisté petrželky
oliový olej na zastřiknutí
sůl
K podávání:
4 kscelozrnných kaiserek
2 ksvelkých rajčat
čerstvé listy baby špenátu
tvarohové tzatziki

Postup:

1. Cizrnu scedíme, necháme okapat a pak ji osušíme
2. Pak spolu s oloupaným utřeným stroužkem česneku, na jemno nasekanou petrželkou, hladkou moukou, mletým kmínem, koriandrem a chilli rozmixujeme, podle chuti osolíme a vytvarujeme 4 burgery
3. Slunečnicová semínka dáme do misky, obalíme v nich burgery (k povrchu je můžeme přitisknout) a dáme je na 20 minut chladit
4. Pak je přendáme na plech vyložený pečicím papírem, zastříkneme olivovým olejem a pečeme při 180 °C dozlatova
5. Housky rozřízneme, spodní díly potřeme tzatziki, na vrch položíme list baby špenátu, kolečka rajčete, na ně dáme burgery, přiklopíme horním dílem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy