REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Variace na moravského vrabce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept od paní Maruš z vepřové plece.


Ingredience:
1000 gvepřové plece
500 gcibule
100 grajčatového protlaku
1 kscelá palice česneku
kmín
olej pod cibuli
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na asi 200 g kousky, které potřeme česnekem rozetřeným se solí 2. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na oleji zesklovatět, pak do ní zamícháme rajčatový protlak a rozestřeme ji na pekáč na ni poklademe kousky masa,posypeme kmínem, podlijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby (190 °C)
3. Během pečení maso obracíme, popřípadě mírně podlíváme vodou
4. Pečeme asi hodinu až je maso měkké.

Doporučení:

– Podáváme s knedlíkem, nejlépe bramborovým a kysaným zelím.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš – Tento recept jsem jednou zkusila, když jsem měla chuť na něco jiného a můj muž chtěl moravského vrabce. No a tak se to ujalo, že to vařím dodnes.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy