Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený uzený jazyk

Základní recept na vařený vepřový jazyk předem vyuzený.

Ingredience:
1 ksuzeného vepřového jazyka
1 ksjablka
120 gkřenu
kyselé okurky
různé druhy hořčice
voda na uvaření
sůl

Postup:

1. Jazyk důkladně opereme ve studené vodě a pak dáme vařit na cca 60-70 minut
2. Uvařený jazyk ponoříme na chvíli do studené vody, pak odstraníme kůži 3. Jazyk nakrájíme přes vlákna na plátky cca 1 cm silné a ty znovu ohřejeme v části teplého vývaru, popřípadě v mikrovlnné troubě
4. Maso mírně osolíme a servírujeme s hořčicí, okurkami, jablkovým křenem a čerstvým chlebemPříprava jablkového křenu: Jablko a křen opláchneme, oloupeme a obojí nastrouháme do menší misky, směs zalijeme 5 cl vývaru z uvařeného jazyku, promícháme a necháme vychladnout.

Doporučení:

Jazyk zbavujeme kůže od kořene ke špičce, zda je jazyk dobře uvařený poznáte podle špičky jazyku, kořen je stále měkký!

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy