REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený bílý chřest

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy chřestu.


Ingredience:
16 ksbílého chřestu
4 kscelého černého pepře
2 ksbobkového listu
1 kspatky žitného chleba
50 gčerstvého másla
voda
sůl

Postup:

1. Bílý chřest pečlivě oloupeme nejlépe škrabkou
2. Do hrnce dáme vodu, přidáme máslo, bobkový list, celý pepř a sůl
3. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vložíme oloupaný chřest společně s patkou chleba (ten do sebe vstřebá hořkost chřestu)
4. Chřest pomalu vaříme doměkka
5. Uvařený chřest můžeme ihned podávat, nebo ho zchladíme studenou vodou a pak ho opět prohřejeme v momentě, kdy ho chceme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy