REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařené hovězí v koprové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo by neznal koprovou omáčku s uvařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem? Tento recept je na připomenutí, co dobrého nám nabízí česká kuchyně.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
450 ghovězího předního
80 ghladké mouky
60 gmásla
50 gčerstvého kopru nasekaného na drobno
200 mlmléka
100 mlsmetany
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Hovězí maso v mírně osolené vodě vaříme nejméně 90 minut, ale i déle (tlakový hrnec samozřejmě přípravu masa zásadně zkrátí)
2. V druhém hrnci rozpustíme větší polovinu másla, zaprášíme ho moukou a připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem, 300 ml vývaru z masa a vaříme 30 minut
3. Omáčku zjemníme smetanou, odstavíme ze zdroje tepla
4. Dochutíme solí cukrem, octem, po zamíchání ji přecedíme
5. Nakonec do omáčky vmícháme zbylý kopr a máslo, dále ji nevaříme, jen omáčku prohřejeme
6. Jednotlivé plátky masa servírujeme přelité koprovou omáčkou nejlépe s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy