REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařená sekaná na způsob mortadelly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí vařená sekaná je na velikonoční stůl jak dělaná. Najdete v ní spoustu masa, vajíček i bylinek. Chutná teplá i vychlazená.


Ingredience:
2 kgmletého vepřového masa
1 kgdobrého kabanosu (i paprikového)
5 ksnatvrdo vařených vajec
5 kssyrových vajec
3 lžíceplocholisté petrželky
2 lžičkysušeného česneku
1 lžičkačerstvě umletého pepře
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkauzené papriky
1 lžičkabylinkové soli
A dále:
potravinářský provázek
střívko na tlačenku
velký hrnec
voda

Postup:

1. Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky
2. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a sekanou petrželku
3. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme
4. Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem – z tohoto receptu byly uvařeny tři pěkné kousky
5. Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem – z každé strany 3/
4 hodiny
6. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.

Doporučení:

Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou, nebo také opečenou na malém množství tuku – podobně jako sekanou.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy