REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařená kukuřice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká konzumní kukuřice povařená v osolené vodě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssladké konzumní mražené kukuřice
2 lžícesoli
3-4 lvody
kousek másla

Postup:

1. Do hrnce dáme kukuřici, zalijeme ji vodou tak, aby byla úplně potopená
2. Vodu osolíme a dáme vařit nejlépe přiklopené pokličkou, jakmile přivedeme vodu k varu, poklici sundáme
3. Po dobu vaření hlídáme, aby byla kukuřice stále potopená, v případě potřeby do hrnce doléváme horkou vodu
4. Kukuřice změkne a bude uvařené zhruba za 20 minut
5. K měkké kukuřici přidáme ještě do vroucí vody kousek másla a počkáme, až se ve vodě rozpustí, pak zdroj tepla vypneme a kukuřice opatrně vytáhneme
6. Jednotlivé klasy ze všech stran mírně osolíme a ihned servírujeme.

Doporučení:

Pro lepší manipulaci při jídle můžete kukuřičné klasy napíchnout na špejle.

Poznámka:

Kukuřice jsou také skvělé grilované, v tom případě je necháme rozmrazit a grilujeme je posypané grilovacím kořením, potřené olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy