REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vanilkovo-mandlové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z mouky, vejce, mandlí, cukru a másla, upečené dorůžova, nakonec obalené v cukru.


Ingredience:
240 ghladké mouky
200 gmásla
110 gstrouhaných neloupaných mandlí
50 gmoučkového cukru
1 ksvejce
1 kssáčku vanilkového cukru
moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, změklé na menší kousky nakrájené máslo, na jemno nastrouhané mandle, vejce a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 1 hodinu odležet
2. Pak odleželé těsto znovu propracujeme, rozdělíme na dílky, vytvarujeme rohlíčky, rozložíme na plech s pečicím papírem, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 15 minut)
3. Upečené rohlíčky necháme mírně na plechu zchladnout a ještě vlažné obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy