REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Valonské kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky vepřových kotlet, podušené na cibulovém základě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
7 kscibulí
3 kspetržele
80 gsádla
50 gmásla
100 mlbílého vína
1-2 lžícehladké mouky
mletý pepř
sůl
voda

Postup:

1. Maso z vepřových kotlet odřízneme od kosti, kotlety po obvodu nařízneme, lehce naklepeme a na části rozehřátého sádla je po obou stranách opečeme, uchováme v teple
2. Na zbylém sádle dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
3. K cibuli vmícháme hladkou mouku, opět osmahneme, podlijeme horkou vodou, přidáme sůl, mletý pepř, přilijeme víno, dáme zpět kotlety
4. Pozvolna dusíme doměkka
5. Ve slané vodě uvaříme petržel, nakrájíme na kolečka, která osmahneme na rozehřátém másle a přidáme do hotového pokrmu.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme špagety, které před podáním pokrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy