REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Valašský kontrabáš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menu ze staročeské kuchyně v podobě vařených brambor a pohankových krup zapečených v troubě s uzeným masem a cibulí.


Ingredience:
1 kgvařených brambor
250 gpohanky - kroupy (ne lámanku)
200-300 guzeného masa
4-5 ksstroužků česneku
1 lžičkamajoránky
1 ksvelké cibule
sádlo na vymazání pekáče
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Pohanku připravte dle návodu, nebo použijte tento postup na základní přípravu pohanky (pohanku při její samotné přípravě nemusíte extra ochucovat, stačí trocha soli)
2. Brambory oškrábejte, nakrájejte a uvařte
3. Na trošce oleje nebo sádla osmahněte cibuli, uzené maso a nakonec přidejte podrcený česnek a majoránku
4. Uvařené brambory přendejte do většího hrnce nebo mísy a lehce rozšťouchejte
5. Přidejte pohanku, směs z pánve a dochuťte solí, popřípadě trochou pepře
6. Vše pořádně promíchejte a přendejte do sádlem vymaštěného pekáče
7. Zapečte při cca 200°C (horkovzdušná 180°) po dobu 15 – 20 minut, až bude povrch pevný a krásně zezlátne.

Doporučení:

Jako příloha se doporučuje kysané zelí.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy