REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječný nákyp (pudink) s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze zásmažky a másla připravená omáčka, do které se zamíchají vejce s hráškem a uvaří se ve vodní lázni.


Ingredience:
Dvě porce:
1/8 lmléka
100 gzeleného hrášku
1 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
2 ksvajec
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku upražíme do světležluta a zamícháme do ní máslo
2. Opatrně přidáváme za stálého míchání mléko, aby vznikla světlá omáčka a osolíme
3. Necháme vychladnout, přidáme rozšlehaná vejce a hrášek
4. Vaříme v páře v hrnku s vodou na plotně (nebo v troubě v pekáči, v němž je na dně voda) asi 35-45 minut
5. Místo hrášku můžeme dát i jinou zeleninu (např. zelené fazolky nadrobno nakrájené).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy