REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječné měšce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená na měkko, nebo na tvrdo v sáčku ve vodní lázni, ochucená solí, paprikou, případně i šunkou, či jinou oblíbenou surovinou.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
2-3 ksvejce
rostlinný, nebo olivový olej (jak kdo má rád)
mletá červená paprika či jiné oblíbené koření
voda na uvaření vajíček
sůl
potravinářská fólie, provázek nebo gumičky
(šunka, slanina, pažitka či petrželka, jarní cibulka ...)

Postup:

1. Nastříhejte si potravinářskou fólii na čtverce velké cca 15 x 15 cm
2. Čtverce fólie potřete olejem, vložte do misky, opatrně vyklepněte jedno vejce (žloutek by měl zůstat v celku), osolte, dochuťte červenou paprikou či jiným oblíbeným kořením a případně přidejte nadrobno nasekanou šunku, slaninku, bylinky …, nebo si uvařte vejce jen tak, samotné
3. Kraje fólie stáhneme k sobě, zavážeme provázkem (zajistíme gumičkou), postup opakujeme i u dalších vajíček
4. Vejce v sáčku dáme vařit do bublající vařící vody na 5-6 minut na měkko, nebo necháme sáček vařit 7-8 minut, pak budeme mít vejce na tvrdo
5. Potravinářskou fólii odstraníme (můžeme rozvázat provázek, nebo rychleji nůžkami odstřihnout vršek pod uzly) a vaječné měšce ihned servírujeme například s opečenými tousty namazanými máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy