REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V troubě pečený paprikáš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš s hovězího masa, hub, cibule a dalších ingrediencí, upečený v troubě doměkka.


Ingredience:
500 ghovězího zadního
400 gplechovky nakládaných rajčat
250 ghnědých žampionů nebo hříbků
300 mlhovězího vývaru
4 lžícehladké mouky + sůl + mletý pepř
1 lžícemleté pálivé papriky
2 lžičkykmínu
2 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
1 ksčervené papriky
1 ksmalého svazku hladkolisté petrželky
olivový olej
sůl
K podávání:
zakysaná smetana
bageta

Postup:

1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky velikosti sousta a obalíme v ochucené hladké mouce, kterou jsme hodně osolili a opepřili
2. V hrnci na rozehřátém oleji necháme maso zatáhnout a zhnědnout, pak maso vyjmeme, do hrnce vsypeme oloupanou, přepůlenou, na lupínky rozdělenou cibuli a opečeme ji dozlatova
3. Přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, očištěné přepůlené houby, očištěnou na kostičky nakrájenou papriku a opékáme 5 minut do změknutí
4. Zaprášíme mletou pálivou paprikou, maso vrátíme zpět do hrnce, přidáme nakládaná rajčata, přilijeme vývar, promícháme, přiklopíme, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 2 hodiny, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou
5. Podle chuti dosolíme a před podáváním posypeme na jemno nasekanou petrželkou a podáváme s bagetou a zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy