REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V troubě dopékané telecí řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemné telecí řízečky obalené v klasickém trojobalu. Osmažené na sádle a pak s kouskem másla pozvolna dopékané v troubě.


Ingredience:
500 gtelecí kýty
50 gmásla
jemná strouhanka
sádlo na smažení
hladká mouka
vejce
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme přes vlákno a naklepeme dotenka
2. Osolíme, jemně opepříme, protáhneme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance
3. Na rozpáleném sádle zprudka osmažíme z obou stran dozlatova
4. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku, poklademe plátky másla a přiklopíme
5. V troubě pečeme na 180 °C asi 40 minut. Podáváme např. s bramborovou kaší.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy