REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzená polévka s rýží a hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po uvaření uzeného masa, nebo kolen či žeber, můžeme z vývaru připravit chutnou polévku.


Ingredience:
1 luzeného vývaru
100 gvařené rýže
50 gsterilovaného hrášku
2 ksstroužky česneku
1 ksmrkve
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Teplý vývar přecedíme přes jemné síto, vlijeme do hrnce a přidáme nakrájenou mrkev, povaříme
2. Až je mrkev měkká, přidáme uvařenou rýži, sterilovaný hrášek a utřený česnek
3. Podle potřeby přisolíme, ochutíme pepřem, (můžeme přidat i kostičky uzeného masa) prohřejeme a podáváme teplé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy