REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzená plec v bramboráku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované uzené plecko obalené do zelí a bramborákového těsta, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
800 guzené rolované plece (uzené krkovice)
400 gbrambor
100 gkysaného zelí
2 ksvejce
2 ksstroužky česneku
1 ksjablka
4 lžícehladké mouky
1 lžícemajoránky
mletý černý pepř
sůl
olej nebo sádlo na pečení

Postup:

1. Uzené maso opláchneme, osušíme, kysané zelí necháme v sítu důkladně okapat
2. Jablko omyjeme a nastrouháme na hrubo, promícháme ho s kysaným zelím
3. Zelnou směsí obalíme maso a necháme ho nejméně 30 minut marinovat
4. Brambory oloupáme, omyjeme, necháme okapat, pak je nastrouháme do větší mísy, rukama z nich vymačkáme přebytečnou vodu, tu slijeme
5. K bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, těsto dochutíme solí, pepřem a majoránkou, smě zahustíme hladkou moukou a dobře promícháme
6. Pekáč vymažeme olejem nebo sádlem, odleželé uzené maso i se zelím pečlivě obalíme v hustějším bramborákovém těstě a položíme ho do pekáče
7. Pečeme asi 80 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, během pečení přeléváme vypečenou šťávou (případně pivem)
8. Upečené maso nakrájíme na plátky a servírujeme obložené například čerstvou zeleninou.

Doporučení:

Takto připravované uzené můžeme během pečení přelévat pivem, získá tak ještě lepší chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy