REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ústřice s citrónem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant servírování ústřic.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
24 kspevně uzavřených ústřic
(pootevřené jsou nepoživatelné)
citrón
led

Postup:

1. Před podáváním ústřice uchováme v ledu, zatížené prkénkem a kamenem, aby se nemohly otevřít
2. Lastury ústřic dobře odrhneme kartáčkem, abychom odstranili všechen písek
3. Těsně před podáváním ústřice uchopíme do ubrousku, opatrně je otevřeme ústřicovým nožem tak, abychom nepoškodili lastury a aby nevytekla ústřicová šťáva (nůž přitom vedeme k hořejší lastuře), odstřihneme ústřicové vousy a odstraníme menší lastury
4. Větší lastury s ústřicemi položíme na mísu s ledem a obložíme dílky citrónu.

Doporučení:

Ústřice můžeme také podávat s nadrobno nakrájenou cibulkou smíchanou s trochou octa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy