REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ukrajinský boršč s pampuškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý boršč z Ukrajiny.


Ingredience:
300 ghovězího masa
500 gbrambor
400 gčerstvého zelí
200 gtuku
50 gvepřového sádla
1 ksřepy
1 ksmrkve
1 kspetržele
1 kscibule
4 ksstroužky česneku
5 ksčerstvých rajčat
1 lžícemouky
1 lžícecukru
1/2 sklenicesmetany
šťáva z poloviny citronu
kadeřavá petrželka
mletý pepř
červená paprika
bobkový list
Na pampušky:
360 gmouky
80 gkvasu na česnekovou zálivku
20 gcukru
30 grostlinného oleje
10 gdroždí
3 ksstroužky česneku
3/4 skleničkymléka

Postup:

1. Maso vaříme, až je měkké
2. Očištěnou a umytou řepu nakrájíme na nudličky, posypeme solí, pokapeme citronovou šťávou, vše promícháme, vložíme do kastrolu nebo na hlubokou pánev, přidáme tuk sebraný z masného vývaru, rajčatový protlak, cukr a dusíme do poloměkka
3. Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a propasírujeme s tukem
4. Vývar scedíme, maso nakrájíme na kousky
5. Do scezeného vývaru přidáme na kousky nakrájené brambory, přivedeme do varu, přidáme na nudličky nakrájené čerstvé zelí a vaříme 10 – 15 minut, potom přidáme pasírovanou zeleninu, moučnou zavářku, papriku nakrájenou na nudličky, koření a dovaříme
6. Hotový boršč zahustíme sádlem s utřeným česnekem a petrželkou, přivedeme do varu a odstavíme na 20 – 25 minut
7. Podáváme se smetanou, masem a zelenou natí
8. K boršči podáváme pampušky s česnekem. Pampušky zhotovíme následovně: 9. V teplém mléce necháme vzejít droždí, sůl, cukr, přidáme rostlinný olej a mouku, vypracujeme těsto a necháme je kynout
10. Vykynuté těsto rozdělíme na kousky asi o váze 25 g, vyválíme kuličky, naklademe je na plech vytřený olejem, necháme ještě chvíli kynout a poté pečeme při teplotě 180–
210 °C.

Česneková zálivka se připravuje takto: 11. Do utřeného česneku přidáme sůl, rostlinný olej, kvas a všechno rovnoměrně promícháme s potom touto zálivkou poléváme čerstvě upečené pampušky
12. Servírují se horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy