REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uherské vepřové kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřových kotlet podušené spolu s kysaným zelím a jablkem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
1 kscibule
1 ksjablka
400 gkysaného zelí
60 gsádla
100 mlkysané smetany
2 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
cukr
ocet
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Na rozehřátém sádle lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Vmícháme mletou sladkou papriku, přidáme sůl a naklepané kotlety, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka, během dušení maso podle potřeby podléváme
3. K měkkému masu přidáme kysané zelí, které jsme překrájeli, na nudličky nakrájené oloupané jablko, ocet, cukr a vše chvíli podusíme
4. Nakonec vlijeme do pokrmu kysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a ještě chvíli necháme vařit.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy