REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tykvová musaka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené hovězí maso, smíchané s rýží a obložené tykvemi a rajčaty, vše podušené v troubě.


Ingredience:
Na 250 g hovězího masa:
500 gtykve
50 gcibule
40 gmásla
24 grýže
mletá červená paprika
sůl
voda

Postup:

1. Maso nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, mírně osolíme a vaříme doměkka
2. Rýži uvaříme do poloměkka
3. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle
4. Tykev očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na malé kousky
5. Maso smícháme s rýží, přimícháme orestovanou cibuli, osolíme a zasypeme paprikou
6. Do vymazaného pekáče dáme směs masa a rýže, na ní vrstvu tykve, obložíme plátky rajčete, vše zalijeme trochou vývaru z uvařeného masa
7. Dusíme v troubě vyhřáté na 190 °C do změknutí rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy