REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarůžkové syrníky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sláva olomouckých tvarůžků v minulosti obletěla celý svět. Nevyráběly se jen v Olomouci, ale i v Lošticích, Senici a Moravské Třebové. Vozily se až do Vídně, Uher a Haliče. Existuje stovky receptů, kde jsou tvarůžky jednou z hlavních surovin a platí to i pro tvarůžkové syrníky, které opravdu stojí za vyzkoušení!


Ingredience:
125 gtvarůžků
300 gtvrdého tvarohu na strouhání
150 guvařených brambor
2 lžícekrupice
1 ksvejce
sádlo
kmín
sůl
petrželka na ozdobu
nakládané kysané zelí jako příloha

Postup:

1. Tvaroh, vařené brambory a tvarůžky nastrouháme, přidáme vejce, krupici, kmín, sůl, vše zpracujeme v míse na těsto
2. Na vále vyválíme šišku asi velikosti houskového knedlíku, položíme na prkénko, v lednici necháme 1 hodinu ztuhnout
3. V pánvi rozehřejeme sádlo, ze šišky krájíme plátky asi 1 cm silné, ty smažíme z obou stran pěkně dozlatova
4. Teplé plátky syrníků na talíři posypeme strouhanou petrželkou a podáváme například s kysaným zelím.

Doporučení:

Syrníky jsou chutné i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy