REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový pudink

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodní lázni vařený pudink z tvarohu, krupice, citrónové šťávy, másla a vejce.


Ingredience:
120 gtvarohu
60 gkrupice
20 gmásla
20 gcukru
1 ksvejce
2 lžícehorkého mléka
citrónová kůra
špetka soli
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
zavařené ovoce (ovocná šťáva)

Postup:

1. Utřeme máslo s cukrem, žloutkem, citrónovou šťávou a špetkou soli
2. Přidáme prolisovaný tvaroh a krupici politou horkým mlékem
3. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku a vaříme 1/
2-3/
4 hodiny ve vymazané a strouhankou vysypané formě ve vodní lázni
4. Uvařený pudink vyklopíme necháme vychladnout, pak ho ozdobíme čerstvým (zavařeným) ovocem nebo zalijeme ovocnou šťávou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy