REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový dort s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený dortový korpus, pokladený broskvemi a přelitý tvarohovou směsí, opět v troubě upečený.


Ingredience:
250 ghladké mouky
125 gmoučkového cukru
125 gmásla
2 sklenicekompotovaných broskví (1 sklenice cca 425 ml)
1 ksvejce
máslo na vymazání formy
sůl
Na krém:
250 gtučného tvarohu
120 gzakysané smetany
100 gcukru
3 ksvajec
1 ksvanilkového pudinku v prášku

Postup:

1. Z cukru, změklého másla, mouky, špetky soli a rozklepnutého vejce vypracujeme hladké těsto
2. Z těsta vyválíme asi 2 mm silný plát, vložíme do máslem vymazané dortové formy, propícháme vidličkou a při 180 °C upečeme dozlatova
3. Z tvarohu, zakysané smetany, cukru, rozklepnutých vajec umícháme hladký krém, do kterého vmícháme pudinkový prášek
4. Vychladlý korpus poklademe okapanými broskvemi, zalijeme připraveným krémem a pečeme při 150 °C 50 minut

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy