REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový biskupský chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z mouky, tvarohu, cukru, kandovaného ovoce a dalších ingrediencí, upečené dozlatova.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 gcukru krupice
250 gměkkého tvarohu
100 gkandovaného ovoce
60 grozinek
3 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
1 lžícecitronové kůry
1 lžícerumu
2 lžícehorké vody
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup:

1. Rozinky zalijeme rumem a 2 lžícemi horké vody
2. Žloutky utřeme asi s 200 g krupicového cukru do hladké pěny, přidáme citronovou kůru, měkký tvaroh a umícháme dohladka
3. Vmícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka tuhý sníh z bílků ušlehaných se zbylým cukrem
4. Pak přidáme kandované ovoce s okapanými rozinkami
5. Dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme při 170 °C dozlatova (45 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy