REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové nanuky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvaroh smíchaný s cukrem, citrusovou kůrou, šťávou a ušlehanou šlehačkou, zamrazený, máčený v rozehřáté čokoládě.


Ingredience:
250 gtvarohu
250 ml40 % smetany ke šlehání
2 sáčkyvanilkového cukru
šťáva z 1/2 ks pomeranče
šťáva z 1/2 ks limetky
nastrouhaná kůra z 1 ks limetky
čokoláda dle chuti
tvořítka na zmrzlinu
ploché špejle na zmrzlinu

Postup:

1. Tvaroh smícháme s cukrem, šťávou i kůrou z citrusů
2. Šlehačku ušleháme do tuha, přimícháme ji k tvarohu
3. Připravenou hmotu přendáme do tvořítek na zmrzlinu, doprostřed zapíchneme dřevěné ploché špejle a dáme zamrazit, nejlépe přes noc
4. Připravené nanuky máčíme v rozehřáté čokoládě a ihned podáváme, nebo opět vložíme do mrazáku.

Doporučení:

Čokoládu rozehřejeme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy