REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová žemlovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíky namočené v mléce, proložené tvarohem utřeným s cukrem a žloutkem, upečené dozlatova.


Ingredience:
125 gtvarohu
20 gmásla na vymazání kastrolku
3 ksžemlí
1 ksžloutku
8 lžicmléka
2 lžícestrouhanky
2 lžícecukru
1/8 lmléka na zalití

Postup:

1. Žemle nakrájíme, trochu namočíme v mléce a klademe do vymazaného kastrolku
2. Vložíme na ně vrstvu tvarohu utřeného s cukrem a žloutkem, pak opět vrstvu žemlí
3. Vše zalijeme mlékem, trochu stlačíme a upečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy