REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Turrón

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční španělský vánoční dezert z medu, cukru, mandlí a dalších surovin.


Ingredience:
300 gmandlí
250 gmedu
100 gcukru
1 ksbílku
nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu
voda na spaření
pečící papír

Postup:

1. Mandle spaříme, pak je oloupeme a vysušíme, nakonec je umeleme
2. Do malého hrnce dáme med a cukr, zahříváme, dokud se nerozpustí
3. Přidáme spařenou a nastrouhanou citrónovou kůru a umleté mandle
4. Bílek ušleháme do tuhé pěny, přidáme ho k mandlové směsi a důkladně promícháme
5. Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme směs
6. Nechám na chladném místě ztuhnout, pak turrón nakrájíme na proužky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy