REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trouboválky s povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté vdolky upečené dozlatova, potřené sádlem, ozdobené povidly, perníkem a zakysanou smetanou.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 mlvlažné vody
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkacukru
1 kskostky droždí
špetka soli
vepřové sádlo na potírání
Na ozdobení:
250 gšvestkových povidel
250 gzakysané smetany
strouhaný perník

Postup:

1. Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, lžící hladké mouky a troškou vlažné vody, umícháme kašičku a necháme vzejít kvásek
2. Do mísy prosijeme zbylou hladkou mouku, promícháme se špetkou soli i mletým kmínem, přidáme kvásek, zbylou vodu a vypracujeme tužší těsto, které necháme v teple vykynout
3. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 20 kousků, z každého vyválíme bochánek, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme znovu nakynou
4. Potom je potřeme rozpuštěným sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut)
5. Upečené horké vdolky znovu potřeme sádlem a ozdobíme povidly, perníkem a zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy