REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňový kompot II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kompot z nepřezrálých třešní a cukerného roztoku.


Ingredience:
nepřezrálé třešně
Na cukerný roztok:
1 lvody
300 gcukru
sklenice s víčky na zavařování

Postup:

1. Třešně zbavené stopek důkladně opláchneme, na chvíli je ponoříme do vlažné vody, tím zkontrolujeme, zda nejsou červivé, pokud budou, červíci po chvíli vyplavou nahoru na hladinu
2. Zcezené a okapané třešně vyskládáme do čistých, nejlépe vyvařených sklenic, zalijeme je cukerným roztokem, který připravíme zahřátím vody, ve které rozpustíme všechen cukr
3. Sklenice důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy