REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňové suflé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento lehký lahodný nákyp podáváme ještě horký, ihned po vyjmutí z trouby.


Ingredience:
200 gomytých třešní
300 mlmléka
2 lžícecukru
3 ksvejce
1 balenívanilkového cukru
máslo na vymazání misriček
mističky (kališky) na suflé

Postup:

1. Pomocí ručního elektrického šlehače vyšleháme 3 ks vejce a oba cukry
2. Pozvolna, za stálého mixování, přiléváme mléko
3. Hmotu nalijeme do máslem vymazaných misek a rozděláme do nich omyté a důkladně okapané třešně
4. Misky vyskládáme na plech a vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C přibližně na 15 minut, až nám suflé zezlátne a nakyne
5. V tomto momentě misky vytáhneme z trouby, posypeme je cukrem a ihned podáváme.

Doporučení:

Suflé můžeme ozdobit šlehačkou a lístky máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy