REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třešňové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert připravený z listového těsta, třešňového kompotu, smetany ke šlehání a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gtřešňového kompotu
300 glistového těsta
500 mlsmetany ke šlehání
2 lžícemoučkového cukru
2 lžícesolamylu
2 sáčkyztužovače šlehačky
2 sáčkyvanilkového cukru
mouka na vál

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník o rozměrech asi 20×40 cm, ten opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, propícháme ho vidličkou
2. V troubě vyhřáté na 200 °C plát těsta pečeme asi 20-25 minut, pak ho necháme vychladnout
3. Kompotové třešně necháme v cedníku okapat, šťávu zachytíme do misky a doměříme z ní 300 ml, asi 250 ml nalijeme do hrnce, osladíme moučkovým cukrem a přivedeme k varu
4. Ve zbylém nálevu rozmícháme solamyl, vlijeme do horkého nálevu a necháme přibližně 2 minuty, za stálého míchání, povařit
5. Do horké směsi vmícháme okapané třešně
6. Vychladlý korpus opatrně podélně rozkrájíme na 2 obdélníky, jeden z nich potřeme připravenou třešňovou náplní, uložíme do lednice a necháme ztuhnout
7. Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru připravíme pevnou šlehačku, rovnoměrně ji rozprostřeme na ztuhlou třešňovou hmotu a navrch přitiskneme druhý díl korpusu
8. Moučník rozkrájíme na jednotlivé řezy a podáváme.

Doporučení:

Místo třešňového kompotu lze použít čerstvé třešně, nálev z kompotu v tomto případě nahradíme třešňovým nebo višňovým džusem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy